martes, 30 de enero de 2007

l'efecte papallona


això de l’efecte papallona (“quan una papallona bat les seves ales a nova iork pot acabar provocant un tsunami a thailàndia”) és una veritable camama. un enganyabobos.

a poc que un hagi viatjat una miqueta pel mon, sap que el veritable detonant d’aquest efecte no és una raquítica papallona amb les ales pintades amb caran d’ache sino el nostrat calçot de valls.

quan la flaire d’un calçot vallenc enfarfega les pituitàries dels èssers humans esclaten tot un seguit d’esdeveniments de díficil explicació empírica: l’efecte calçot, poc conegut pels no calçotomenjants.

exemples n’hi han un grapat ...

quan l’olor del calçot va abduïr en paco, el seu flamant automòbil va inaugurar la variant d'acesa atmetller-avellaner-atmetller posant d’allò més xirois als ocupants del vehicle.

quan la flaire d’un calçot vallenc va cridar mari carmen, ella va abandonar precipitadament el congrès mundial per posar-se unes extremadetes blondes (comprades per catàleg) i gaudir del plaer de l’enigmàtica salsa.

quan l’aroma del tradicional ceballot emborratxà dani i òscar, el primer va patir una enajenació mental transitòria repantingant-se enmig de la via del tren i, l’altre, va decidir esmicolar-se, ridículament, els lligaments creuats del genoll dret amb una pilota de plàstic de la sirenita.

quan, per darrer cop, el perfum del calçot a l’alt camp va donar la benvinguda al 2007 després de la nit de raïm, cava, gastritis d’en txema i crànium; el nacho i la mónica van interrompre el dinar de primer d’any, van fer un glop de vi per agafar forces i, sorprenent als presents, van anunciar que els propers en casar-se serien ells.

quan l’olor dels calçots conquereix l’aire provoca el tsunami d’una parella cassant-se mesos després a bilbao. l’efecte calçot i su p.m.!

1 comentario:

Anónimo dijo...

poseu calçots al menú del casament. i feu curt que així tindrem de que queixar-nos.